Prejsť na hlavný obsah

Milujeme módu.
A milujeme aj našu planétu.

Náš prínos
Veríme v spravodlivé podnikanie s pozitívnym dopadom na životné prostredie a spravodlivé zaobchádzanie so všetkými. Práve preto je naším cieľom podnikať s čo najpozitívnejším dopadom na kohokoľvek alebo čokoľvek. V rámci nášho prístupu sa zameriavame na tri oblasti: produkty zamerané na udržateľnosť, cirkularitu a našu enviromentálnu stopu.
Produkty zamerané na udržateľnosť
Žiadny produkt nie je 100%-tne udržateľný. Veríme však, že mnohé produkty sú v porovnaní s ich bežnými náprotivkami vhodnejšou voľbou. Pomocou funkcií v našom obchode chceme našim zákazníkom umožniť robiť informované nákupné rozhodnutia zohľadňujúce environmentálne a sociálne dopady jednotlivých produktov.
Orientuj sa pri nakupovaní našimi symbolmi udržateľnosti
Preskúmaj našu kategóriu o udržateľnosti a nájdi svoju inšpiráciu.
Použi naše filtre na výber produktov s tebou preferovaným zameraním na udržateľnosť.
Kliknutím na symbol pri nakupovaní sa zobrazia informácie o udržateľnosti produktu.
Ďalšie informácie o materiáli, výrobe a certifikáciách produktu nájdeš v sekcii udržateľnosti na stránke s podrobnosťami o výrobku.
Cirkularita
Cieľom našich iniciatív v oblasti cirkulárnej módy je predĺžiť životnosť výrobkov a znížiť množstvo odpadu vznikajúceho pri výrobe a spotrebe oblečenia. Aby sme našim zákazníkom uľahčili zmenu spotrebných návykov, prinášame kategóriu Second Love v podobe second hand kúskov, ako aj kúskov z recyklovaných materiálov ako alternatívu k novému tovaru.
Upcyklovaný sortiment
Naša ekologická stopa
Svoju ekologickú stopu meriame priebežne a podľa toho spresňujeme svoju analýzu. Na základe získaných poznatkov stanovujeme ciele pre zníženie nášho dopadu, spolupracujeme s partnermi na vytváraní riešení a každoročne zdieľame náš pokrok v reporte o zodpovednosti.
Objav naše firemné opatrenia
Náš fiškálny rok 2022/2023 v číslach
Vo fiškálnom roku 2022/2023 sme znížili uhlíkovú intenzitu našich procesov na 1,20 kg CO₂e na objednávku, čo predstavuje zníženie našich emisií oproti 1,31 kg CO₂e v roku 2020/2021. Okrem toho sme znížili emisie skleníkových plynov v rozsahu 1 a 2 o 53,7 % v porovnaní s rokom 2020/2021, čo podčiarkuje náš záväzok o znižovaní uhlíkovej stopy. V neposlednom rade sme zvýšili percento našich obchodných partnerov s vedecky podloženými cieľmi na 54,4 %. Tieto úspechy odrážajú naše trvalé úsilie o to, aby sa udržateľnosť stala našou prioritou a aby sa znížil náš dopad na životné prostredie.
Ako môžeš prispieť ty?
Je to jednoduché – stačí obmedziť spotrebu, rozhodovať sa ohľaduplnejšie, voliť cirkulárny prístup pri každodennom rozhodovaní a starať sa o svoje obľúbené kúsky, aby sa predĺžila ich životnosť. Preskúmaj našu stránku "Miluj svoj šatník" a objav jednoduché a kreatívne tipy na starostlivosť a opravy.
Ohľaduplnosť
Existuje mnoho spôsobov, ako sa rozhodovať informovane a ohľaduplne, napríklad vytvoriť si tzv. kapsulový šatník, vyberať si upcyclovanú módu alebo kúsky z druhej ruky, poprípade siahnuť po udržateľnejších variantoch. Možností je nespočetne veľa. Vyberaj si značky, ktoré zdieľajú tvoje hodnoty, a nakupuj s úmyslom používať výrobky čo najdlhšie.
Starostlivosť o oblečenie
Vďaka správnej starostlivosti sa životnosť tvojho oblečenia predĺži. Stačí dodržiavať inštrukcie na starostlivosť na štítku, prať v studenej vode a menej často. Nájdi si dobrého krajčíra a oblečenie nevyhadzuj. Daj mu druhú šancu.
Pridaj sa k cirkularite
Na výber máš niekoľko možností, ako dať svojmu oblečeniu druhý život – daj mu nový účel, pretvor ho na niečo nové, predaj ho alebo venuj na dobročinné účely. Môžeš si skúsiť vymeniť oblečenie so svojimi priateľmi a zažiť tak trochu zábavy.